În timp ce alegerile generale din Italia – care vor avea loc pe 24 si 25 februarie – se apropie, problema controlului mass-mediei și puterea politică simbolizată de Silvio Berlusconi este din nou larg discutată. Problema pluralismului mass-mediei – nu doar în cazul Italiei, ci în întreaga Europă – nu a fost niciodată mai urgentă. Acesta este și motivul pentru care Inițiativa europeană pentru pluralismul mass-mediei solicită Comisiei Europene să ia măsuri legislative în ceea ce privește concentrația proprietății (mass-media) pentru a garanta independența organismelor de supraveghere a mass-mediei de influența puterii politice și pentru a conveni asupra unei definiții a “conflictului de interese” în scopul evitării ca moguli ai mass mediei să ocupă poziții înalte în stat.

Exact în această perioadă importantă pentru Italia, vă invităm pe toți – în calitate de cetățeni ai UE – să sprijiniți inițiativa cetățenească (nu este o petiție) ce abordează rolul mass-mediei semnând on-line și transmițând mai departe mesajul.

Puteți asculta, de asemenea, aici, un podcast (“Diminuarea conglomeratelor mass media: alegerile italiane și pluralitatea presei“), înregistrat în Londra, cu câteva zile în urmă împreună cu purtător de cuvânt pentru Comitetul italian al Inițiativei , Tana de Zulueta, și coordonatorul pentru Marea Britanie, Granville Williams. Puteți asculta în direct cum alegerile generale italiane și campania lui Berlusconi au subliniat din nou importanța de a îndemna instituțiile europene să ia măsuri pentru a asigura o mai mare diversitate mass-media: http://www.cpbf.org.uk/body.php?id=2859 #. USFTk-azScQ

Dacă sunteți de acord cu inițiativa noastră, vă rugăm semnați aici sau direct pe site-ul nostru printr-un simplu click pe “Semnați acum” din bara din dreapta.

 

 Tradus de către: Laura Visan