Поредица от дискусии, посветени на проблемите на медийната среда в Европа и в частност в България, както и на възможностите за гражданска намеса за тяхното решаване, организират Европейската инициатива за медиен плурализъм и MoveBG от 3-ти до 8-ми юни в Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна, Русе и Плевен.
Разяснителната кампания из България цели да информира и мотивира гражданите да се възползват от възможностите, които предлага въведеният през 2012г. инструмент „Европейска гражданска инициатива“. Чрез събиране на 1 милион подписа от 7 европейски държави, гражданите могат да предложат макрорамка за създаване на нова Европейска директива, с цел решаване на проблемите в медийния сектор в засегнатите държави.
Инициативата за медиен плурализъм се обръща към всички – граждани, медии, организации – да се включат пряко и непряко в кампанията като участват в дискусията, разпространят информацията за нея или дадат своя глас за свободата на медиите директно на уебсайта на ЕП: https://ec.europa.eu/citizens-initiative/REQ-ECI-2013-000017/public/index.do  
В подкрепа на инициативата до момента са се присъединили над 100 европейски организации, а една от най-големите рекламни агенции в света Saatchi&Saatchi изготви безплатно рекламната й кампания – www.alTphabet.org
Разберете как журналистите и гражданското общество в България могат сами да спрат натиска върху медии и споделете своите впечатления от медийната среда в България.

Пловдив – 3-ти юни, 17:00 часа в ПУ Паисий Хилендарски, ул. Цар Асен 24

Стара Загора – 4 юни 2014, 17:00, Зала 2 на Община Стара Загора

Бургас – 5 юни, 17:00, Централен офис на сдружение Младежки глас България, ул. Фердинандова 2А, ет. 2

Варна – 6 юни, 17:00, Арт салон БНР Варна, бул. Приморски 22

Русе – 7 юни, 16:00, Малка зала, Канев център, РУ Ангел Кънчев, ул. Студентска 8

Плевен – 8 юни, часът и мястото се уточняват.

Очакваме ви!