IMG_20140713_115521Деси Вълчева е в трети курс, специалност Фармация в Софийски университет. Родом е от Ямбол, през свободното си време ходи на спортно катерене, има куче пинчер-дакел на име Сали (от Сали Спектра – героиня от сериала „Дързост и красота“).

Защо реши да се включиш като доброволец към Европейската инициатива за медиен плурализъм?

Хареса ми идеята. Искам като пусна телевизора да виждам реалността истинска, а не да избирам между „по-малкото зло“. От доста време не сядам пред малкия екран, защото новините са изпълнени с негативизъм и не представят обективно събитията.

Днес е първият ти ден, с какви впечатления си тръгваш?

По реакциите на хората личи, че проблемът с липсата на свободно слово в България е много наболял. Повечето хора са запознати. Бих могла да обобщя, че интелигентните и мислещи хора подкрепят инициативата.

Какво най-много те затруднява?

Все още съм неуверена. Трябва да знаеш какво да обясниш и да го кажеш с прости думи.

Какво би те накарало да се чувстваш по-удовлетворена?

Да срещна още повече хора, които са мислещи и искат промяна. Искам българите, подкрепили инициативата, да разберат, че не са се подписали напразно.

Какво е общото между фармацията, спортното катерене и Free Media Race?

Винаги можеш да бъдеш по-добър!

Последни думи…

Негативизмът и безверието трябва да отстъпят пред вярата в промяната и по-доброто бъдеще. Призовавам хората да се подпишат, за да прекъснат връзката между медиите, бизнесът и политиката!